Stranica s popisom homoseksualaca opet dostupna na internetu

Foto: Index

NAKON uklanjanja Facebook grupe "Tili ste u guzu...", hrvatski homofobi nastavljaju harati internetom. Jutros su napravili novu stranicu na kojoj pozivaju korisnike da "uploadaju" fotografije homoseksualaca i lezbijki. Zasad su postavili 82 fotografije sudionika zagrebačkog Gay Pridea iz proteklih godina.

Hakeri srušili homofobnu stranicu?

Nakon što su se mediji raspisali o najnovijem homofobnom "projektu", stranica je vrlo brzo nestala, odnosno više joj nije moguće pristupiti. Indexu su se javili članovi hakerske skupine LolzSec, koji tvrde da su oni srušili homofobnu stranicu.

"Stranica je srušena i ostat će srušena", poručuju hakeri iz skupine LolzSec, koji tvrde da se zalažu za jednakost, toleranciju i jednaka prava svih drzavljana Republike Hrvatske. "Borit ćemo se protiv svih ispada mržnje, netolerancije i primitivizma. Za bolju, kulturniju i civiliziraniju Republiku Hrvatsku", poručuju LolzSec.

No, ukoliko hakeri doista jesu srušili stranicu s popisom homoseksualaca, nisu svoj posao odradili dovoljno ozbiljno. Stranica se, naime, nešto prije 18 sati opet pojavila na internetu.

Cilj: Zaštita građana RH od homoseksualnog dijela stanovništva

"Naš cilj je zaštita građana RH ukazivanjem na homoseksualni dio stanovništva. Sve slike na ovoj stranici slikane su na javnim skupovima i samim time ničija privatnost nije narušena", stajalo je na stranicama.

Već na prvu, bilo je vidljivo da su stranice (maloumna) reakcija na Indexovu akciju, kad smo dan nakon splitske povorke objavili fotografije huligana koji su najvulgarnije vrijeđali i kamenjem gađali njene sudionike. 

Među "lezbijkama" je i homofobna, ekstremna desničarka Ana Lučić

Među slikama "homoseksualaca i lezbijki", našlo se i lice Ane Lučić, ekstremne desničarke koja je proteklih godina dolazila na zagrebački Pride, ali samo kako bi s druge strane policijskog osiguranja vrijeđala sudionike mimohoda.

Na prvoj od 82 fotografije nalazi se Vesna Pusić, pa je izvjesno da na stranice dospijeva svatko tko je podržao povorku ili joj se pridružio.

Istražuje krim-policija

Reagirala je i policija.

"Nakon uvida u sadržaj stranice moguće je da se radi o kaznenom dijelu rasne i druge diskriminacije, o čemu smo već izvijestili Državno odvjetništvo. U koordinaciji s njima poduzet ćemo kriminalističko istraživanje, a s objavom internetske stranice upoznali smo i Agenciju za zaštitu osobnh podataka", priopćili su iz MUP-a.

Objava popisa homoseksualaca u Ugandi rezultirala ubojstvom

Hrvatski homofobi, naravno, nisu prvi koji su odlučili javnosti otkriti ljude homoseksualne orijentacije.

Prošle godine je časopis Rolling Stone iz Ugande objavio popis 100 najviše pozicioniranih homoseksualaca u toj državi. Između ostaloga su pozvali na vješanje tamošnjeg gay aktivista Davida Katoa, koji je, pogađate, uskoro i ubijen.

Urednik toga časopisa prokomentirao je da je Kato živio u predjelu poznatom po kriminalu te da ubojstvo ne mora biti motivirano objavom popisa homoseksualaca. "Nije nam žao zbog objave. Samo smo otkrivali ljude koji čine loše stvari", rekao je. Poznato?

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara