VIDEO Tisuće na ulicama glavnog grada Hondurasa zbog navodne izborne prevare

VIDEO Tisuće na ulicama glavnog grada Hondurasa zbog navodne izborne prevare
Foto: Hina
 
PET dana nakon predsjedničkih izbora Honduras u petak i dalje nema predsjednika, a izborne vlasti najavile su ponovno prebrojavanje nekih spornih glasačkih listića, dok su sve brojniji prosvjedi protiv "krađe glasova". 
 
Suprotno od početne tendencije, dosadašnji predsjednik, konzervativac Juan Orlando Hernandez vodi s 42,92 posto glasova, ispred rivala s lijevog centra Salvadora Nasralle, TV zvijezde i novaka u politici koji dobiva 41,42 posto, prema djelomičnim rezultatima nakon što je prebrojano 94,31 posto glasova, objavio je Vrhovni izborni sud (TSE).
 
Tisuće na ulicama glavnog grada
 
Predsjednik TSE David Matamoros rekao je da će nakon završetka prebrojavanja izborne vlasti početi specijalnu fazu ponovnih prebrojavanja nekih spornih listića u nazočnosti predstavnika stranaka. Za sada se ne zna hoće li međunarodni promatrači biti nazočni.
 
Matamoros je na društvenoj mreži Twitter objavio da više neće objavljivati rezultate do kraja procesa provjere.
 
Tisuće ljudi okupile su se na ulicama glavnog grada Tegucigalpa u srijedu kako bi prosvjedovale protiv navodne prevare i manipulacije rezultatima predsjedničkih izbora.
 
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Honduras, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Honduras. 
 
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara