Horvat: Teza o novih sedam milijardi kuna za Uljanik je spin

Horvat: Teza o novih sedam milijardi kuna za Uljanik je spin
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

MINISTAR gospodarstva Darko Horvat u petak je izjavio kako je "spin" teza o novih sedam milijardi kuna potrebnih za restrukturiranje Uljanik grupe.

"Teza o novih sedam milijardi kuna za restrukturiranje je vrlo interesantan spin malverzacija", rekao je Horvat uoči sjednice Vlade.

Horvat: Ukupni trošak restrukturiranja je 7 milijardi

Dodao je kako od prvog dana tvrdi da je ukupni trošak restrukturiranja, uključujući ukupnu masu obveza države, oko sedam milijardi kuna, od čega je država već 3,1 milijardu kuna platila.

"Molio bih samo da u javnosti baratamo činjenicama i relevantnim brojkama", rekao je Horvat.

Po njegovim riječima, kalkulacije o iznosima potrebnim za restrukturiranje se unutar vladajuće koalicije u značajnoj mjeri ne razlikuju.

Horvat o "spinu"

Također je rekao da su špekulacije u javnosti oko toga da je počeo baratati Debeljakovim brojkama "vrlo interesantan spin".

Podsjetio je da je prošlih mjesec dana iznosio da je "Debeljakova brojka" 1,4 milijarde eura, a "Horvatova" oko 900 milijuna eura.

"E, pa sad vi vjerodostojno pratite hoće li se 'Horvatova brojka' od 900 milijuna približavati 'Debeljakovoj' od 1,4 milijardi eura, ili će se Debeljakova brojka relevantnim nalazima spuštati prema brojci od 900 milijuna", rekao je Horvat.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara