Horvat: Zadužit ćemo se koliko god treba da spasimo svakog radnika

Horvat: Zadužit ćemo se koliko god treba da spasimo svakog radnika
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

MINISTAR gospodarstva Darko Horvat rekao je da nove mjere spašavanja ekonomije kreću od 1. srpnja, da će biti dovoljne tri milijarde kuna, ali da će se „zadužiti koliko god bude trebalo da se spasi svakog radnika i svakog poduzetnika“.

Na pitanje nije li objava tih mjera došla baš sad, uoči izbora, kao dio kampanje, Darko Horvat je rekao da su najnovije mjere objavili naprosto zato što se mjere počinju primjenjivati od 1. srpnja.

„Napominjem da sam u kampanji od dana kad sam postao ministar gospodarstva, u interesu svih radnika, svih zaposlenika, a prvenstveno hrvatskih poslodavaca“, odgovorio je Horvat, prenosi N1.

Kaže da vlada ne snosi odgovornost za ovo stanje

Rekao je da je vlada već osigurala potrebna sredstva, i to 95 milijuna eura kao polog, a ukupno na raspolaganju imaju tri milijarde kuna.

„Dođu li na naše mjesto neki drugi ljudi, imat će sigurno neku drugu filozofiju. Ako dođe do promjena, one mogu biti na bolje, ali i na lošije“, dodao je Horvat u kontekstu predstojećih parlamentarnih izbora.

Horvat je istaknuo i to da vlada nipošto ne snosi odgovornost za ovakvo stanje.

„U ovoj smo situaciji ne zato što smo donosili loše političke odluke, nego zbog covida-19. Zadužit ćemo se koliko god bude potrebno da spasimo radnika i poslodavca“, rekao je.

Što je s mikropoduzetnicima?

„Za razliku od drugih zemalja koje provode SURE program, mi ćemo pokriti i one koji imaju od jednog do devet radnika“, kazao je.

Istaknuo je još i to da ovdje nije samo riječ o subvencioniranju skraćivanja radnog vremena, nego i o potpori onima koji su koristili mjeru samozapošljavanja, te onima koji su je koristili, a sad proširuju svoje poslovanje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara