HPB povećala dobit za 18,8 posto

HRVATSKA POŠTANSKA BANKA prvih devet mjeseci ove godine ostvarila je dobit prije oporezivanja od 117,2 milijuna kuna, što je povećanje od 18,8 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

Prema nerevidiranim financijskim rezultatima, ukupna aktiva banke povećala se za 23,4 posto te iznosi 6.847,1 milijuna kuna. Neto poslovni prihodi porasli su 11,3 posto, dok je prinos na kapital iznosio 21,3 posto.

Banka i ove je godine zabilježila visoku stopu adekvatnosti kapitala od 20,5 posto. Također, bilježi povećanje ukupnih depozita za 14,6 posto u odnosu na kraj 2004. godine, pri čemu su oročeni depoziti povećani za 30,4 posto, navodi se u priopćenju.

U 2005. godini banka je otvorila 5 novih poslovnica i to u Vukovaru, Dubrovniku, Rijeci, Puli i Svetoj Nedjelji te osnovala 4 nove podružnice: u Zagrebu, Puli, Dubrovniku i Varaždinu. Paleta proizvoda namijenjenih građanima proširena je uslugom SMS bankarstva, uslugom osobnog bankara, prihvatom VISA kreditne kartice na bankomatima HPB-a, plaćanjem putem EFT POS uređaja na šalterima Hrvatske pošte, margin kreditima za pravne i fizičke osobe te ponudom MasterCard revolving kreditne kartice.

U istom razdoblju HPB je osnovala dvije tvrtke - HPB Invest, koja upravlja s 4 otvorena investicijska fonda: Novčanim, Obvezničkim, Mješovitim i Dioničkim investicijskim fondom, te HPB Nekretnine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara