HP-ov softver OpenView uvršten u “vodeći” kvadrant u distribuciji softvera za osobna računala

HP je danas objavio da su HP-ova OpenView rješenja za upravljanje promjenama i konfiguriranjem uvrštena u “vodeći” kvadrant na tržištu softvera za osobna računala prema procjeni analitičarske grupacije Gartner Inc.

Gartner Magic Quadrant procjenjuje dobavljače prema potpunosti njihove vizije – što uključuje širinu i funkcionalnost linije proizvoda, uspješnost implementacija te trenutnu i buduću sposobnost zadovoljenja korisničkih zahtjeva – kao i sposobnost izvršenja obveza, što – između ostalih kriterija – uključuje servis i podršku, udio na tržištu te financijsku likvidnost. U travnju 2004. HP je kupio Novadigm, proizvođača rješenja za upravljanje promjenama i konfiguriranjem, te integrirao njegovu poslovnu imovinu – uključujući i paket Radia Management Suite – u svoj odjel Software Global Business Unit.

 “Sada korisnici mogu ostvariti još bolji povrat ulaganja pomoću automatiziranog softvera za upravljanje promjenama i konfiguriranjem, s kojim je Novadigm načinio pionirske korake prethodnih godina”, rekao je Todd DeLaughter, potpredsjednik i glavni direktor odjela Management Software Organization u tvrtki HP. “Pomoću kombinirane snage HP-ovog OpenView portfelja softvera za upravljanje i HP-ove stručnosti na polju procesa upravljanja IT uslugama, naši korisnici mogu iskoristiti pogodnosti rješenja za automatsko upravljanje i najboljih iskustava koja su im potrebna za povećanje agilnosti i iskorištavanje mogućnosti koje promjene nude.”

Prema Gartneru, vodeći su proizvođači oni koji danas posluju uspješno, imaju jasnu viziju tržišnih kretanja te aktivno povećavaju vlastite sposobnosti kako bi zadržali vodeće mjesto na tržištu. Izvješće također bilježi da proizvođači koji uspijevaju održati svoju poziciju to postižu postupnim povećavanjem sposobnosti da zadovolje promjenjive potrebe organizacija koje se bave informacijskom tehnologijom (IT) te vezivanjem vlastitih alata za taj proces. Ova rješenja za distribuciju softvera predstavljaju stratešku komponentu IT organizacija u pretvorbi iz pasivne, reaktivne tvrtke utemeljene na zadacima u proaktivnu, neprekidnu infrastrukturu koja se temelji na uslugama.

Kao dio HP-ovog OpenView portfelja softvera, HP-ov paket OpenView Management Suite, koji koristi Radia rješenja, automatizira upravljanje cjelokupnim životnim ciklusom softvera i drugih digitalnih alata koji se pokreću na osobnim i prijenosnim računalima te poslužiteljima. Mogućnost upravljanja na temelju željenog stanja, koju ovo rješenje nudi, implementira promjene i automatski ostvaruje sukladnost s konfiguracijom prema definiranim smjernicama, omogućujući IT organizacijama smanjenje administracijskih troškova, veću pouzdanost i ubrzavanje promjena u softveru koji upravlja njihovim poslovanjem.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara