HPP počeo obilježavati papinih 25 godina pontifikata

HRVATSKI populacijski pokret (HPP) prvi je u Hrvatskoj počeo obilježavati 25 godina pontifikata pape Ivana Pavla II., a riječ je o značajnoj obljetnici koja će se obilježiti 2003., ustvrdio je na današnjoj konferenciji za novinstvo predsjednik HPP-a don Anto Baković.

´Tu je obljetnicu HPP počeo obilježavati izdavanjem jednolisnog i dvanaestlisnog kalendara na kojima su najljepše fotografije na kojima Papa ljubi djecu, a koje kod nas u Hrvatskoj do sada nitko nije objavio´, rekao je don Baković te najavio da će kalendari biti predani i samome Papi, prilikom uručivanja božićnoga drvca Vatikanu.

´Papa Ivan Pavao II. veliki je prijatelj hrvatskoga naroda što se potvrdilo i prilikom međunarodnoga priznanja Hrvatske, a i sprema se treći posjet Pape Hrvatskoj kada bi trebao doći na beatifikaciju Ivana Merza i Marije od Propetog Isusa Petković´, rekao je, objasnivši kako se HPP stoga odlučio na tu simboličnu akciju.

Napomenuo je da je uz svetoga Petra, prvoga papu, papu Leona XIII. iz prošloga stoljeća, te još jednog papu iz srednjega vijeka, papa Ivan Pavao II. s najdužim pontifikatom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Baković je na današnjoj konferenciji ponovno podsjetio na crnu demografsku sliku Hrvatske.

´Izumiranje Hrvatske brzinom ekspresnoga vlaka izgleda da ne zanima ni državu, ali ni Crkvu´, izjavio je don Baković.

On smatra da Hrvatska ne mora u Europu te se zauzeo za neutralnu Hrvatsku, jer nas Europska unija samo ponižava i ucjenjuje, te bi takav ulazak Hrvatske u Europu, drži, mogla biti samo jedna repriza povijesnog ludila uoči 1918., kada smo se veselili ulasku u Jugoslaviju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara