Hrebak: Danas prestaje mit o super sposobnom gradonačelniku Zagreba

Hrebak: Danas prestaje mit o super sposobnom gradonačelniku Zagreba
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

PREDSJEDNIK HSLS-a Dario Hrebak izjavio je kako je ta stranka protiv zagrebačkog GUP-a te ocijenio kako danas 'prestaje jedan mit, legenda o super sposobnom gradonačelniku Zagreba čija je želja bila postati gradonačelnikom Hrvatske'.

"Lako je bilo glumiti sposobnog gradonačelnika haračenjem građana i gospodarstvenika prirezom od 18 posto. Usprkos svemu tome, Milan Bandić ostavlja grad u milijunskim dubiozama, a nova vlast će se godinama suočavati s raznim kosturima iz ormara", rekao je Hrebak na konferenciji za novinare.

"GUP je početak kraja Milana Bandića"

Ustvrdio je kako je zagrebački GUP posljednji čin ove dugogodišnje predstave i tu počinje kraj Milana Bandića.

"GUP, koliko god se predstavljao kao zakonit, nema stručne elemente koji ga čine zakonomjernim. Vidi se iz aviona da je on predmet raznih privatnih interesa, a ne interesa razvoja Grada Zagreba. HSLS će biti protiv GUP-a i nema tih političkih odnosa, pritisaka ili bilo čega drugoga koji će nas natjerati da promijenimo svoj stav", kazao je Hrebak.

Smatra kako "ova predstava danas" predstavlja samo odgađanje neizbježnog, a to je odbacivanje GUP-a u cijelosti jer taj dokument ne odgovara europskim civilizacijskim standardima.

"Klub Milana Bandića u saboru je nepostojeća stvar, tigar od papira, jer gospodin Bandić nije saborski zastupnik, čovjek koji ga mijenja nije više u njegovom klubu, a na prvi znak panike njegovi žetončići bi se rastrčali i pobjegli iz tog kluba kao što su prije nekoliko mjeseci pobjegli iz SDP-a", rekao je predsjednik HSLS-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara