HRT dobio Upravu, najavljeno restrukturiranje

Foto: HRT

NA ZAJEDNIČKOJ sjednici Programskog vijeća i Nadzornog odbora HRT-a Marko Ugarković, rukovoditelj HRT-ove jedinice Prodaje, imenovan je članom Uprave javnog servisa. Time je popunjena Uprava HRT-a u kojoj uz Ugarkovića sjede i Josip Popovac i Zoran Mihajlović.

Predsjednik Uprave Popovac zahvalio se na povjerenju Vijeću i NO-u. "Ovime je završena kriza upravljanja HRT-om. No, nemamo vremena za slavlje jer nas očekuje restrukturiranje", kazao je Popovac.

"Dobili smo Upravu kojoj mandat počinje teći sa sutrašnjim danom", rekla je predsjednica Programskog vijeća Nada Zgrabljić Rotar, čiji je prijedlog o početku mandata nove Uprave jednoglasno prihvaćen. Ugarković je izabran s 14 glasova i jednim suzdržanim.

Za izbor člana Uprave HRT-a potrebna je dvotrećinska većina glasova Programskog vijeća i Nadzornog odbora HRT-a, koji ukupno imaju 16 članova. Na natječaj je pristiglo sedam prijava, od kojih jedna nije bila valjana. Kandidati za člana Uprave su bili: Krešimir Bračić, Ante Rončević, Ornela Čolak, Ana Herman, Borislav Vučković i Marko Ugarković. Prijava Krešimira Kopsejaka bila je nepotpuna jer nije priložio plan rada.

Prema novom Zakonu o HRT-u, koji je stupio na snagu prošle godine u prosincu, HRT dobiva Upravu koja ima dva člana i predsjednika. Za predsjednika Uprave početkom srpnja dvotrećinskom većinom glasova izabran je dotadašnji privremeni glavni ravnatelj HRT-a Josip Popovac. Mandat uprave HRT-a traje četiri godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara