Hrvat, Bosanci i Sirijac krijumčarili migrante preko Hrvatske

Hrvat, Bosanci i Sirijac krijumčarili migrante preko Hrvatske
Foto: FAH

ZA KRIJUMČARENJE 21 stranog državljanina iz nekoliko zemalja osumnjičena su dvojica državljana BiH, jedan Sirijac i jedan hrvatski državljanin, koji su nedavno uhićeni u tri akcije na području Karlovačke županije te su privedeni na ispitivanje u karlovačko Županijsko državno odvjetništvo.

Službenici karlovačke Policijske uprave i Ravnateljstva policije nakon kriminalističkog istraživanja prijavili su karlovačkom Županijskom državnom odvjetništvu i priveli na ispitivanje dvojicu državljana BiH, jednog Sirijca i jednog državljanina Hrvatske u dobi između 30 i 61 godinu, osumnjičenih da su “iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, kroz Hrvatsku prevozili strane državljane u namjeri da im omoguće da ilegalno izađu s teritorija Republike Hrvatske i uđu na teritorij druge države članice Europske unije”, piše u priopćenju od četvrtka. 

Naime, policija je 8., 10. i 11. lipnja na području Karlovca i Ozlja zaustavila dva osobna automobila i jedan kombi hrvatskih i njemačkih registarskih oznaka u kojima je pronašla 21 stranog državljanina iz nekoliko zemalja.

Četvoricu osumnjičenika, nakon kriminalističkog istraživanja, tereti se za kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara