Hrvat osumnjičen za teške prevare u Austriji, uhićen je u Rijeci

Hrvat osumnjičen za teške prevare u Austriji, uhićen je u Rijeci
Ilustracija: Goran Kovacic/PIXSELL

NA TEMELJU europskog uhidbenog naloga koje je raspisalo Državno odvjetništvo u Beču, u Rijeci je uhićen 34-godišnji hrvatski državljanin, osumnjičen da je počinio kazneno djelo profesionalne teške prevare, izvijestili su iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Nakon kriminalističke istrage, a po nalogu Županijskog državnog odvjetništva u Rijeci, 34-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku.

Osumnjičeni 34-godišnjak je uhićen suradnjom policijskih službenika Policijske postaje Opatija i austrijske policije iz Beča, uz koordinaciju Službe za međunarodnu policijsku suradnju, Uprave kriminalističke policije.

Raspisan europski uhidbeni nalog

Državno odvjetništvo u Beču raspisalo je za njim europski uhidbeni nalog 30. listopada 2019. Sumnja se da je u prošle dvije godine u Austriji prijavio lažno imovinsko stanje pa mu je iz austrijskog državnog proračuna isplaćeno oko 40.000 eura namijenjenih za svakodnevni život, iako ima registriranu tvrtku veće materijalne vrijednosti u drugoj državi.

Također ga se sumnjiči da je počinio više prevara na štetu nekoliko tvrtki u Austriji i tim kaznenim djelima počinio materijalnu štetu od najmanje 210.000 eura.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, uz europski uhidbeni nalog proveden je i europski istražni nalog Državnog odvjetništva u Beču te je pretragom doma i prostorija, koje 34-godišnjak koristi na opatijskom području, pronađena razna dokumentacija koja se dovodi u vezu s počinjenjem kaznenih djela.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara