Hrvati koji su bili u karanteni u Tirolu vraćaju se u zemlju

Hrvati koji su bili u karanteni u Tirolu vraćaju se u zemlju
Foto: Borna Filic/PIXSELL

HRVATSKI državljani koji su boravili u karanteni u Tirolu danas su krenuli u Hrvatsku, objavilo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, dodajući da je s tom skupinom prema svojim domovima krenula i skupina Slovenaca.

"U zajedničkoj koordinaciji hrvatskog i slovenskog veleposlanstava u Beču, u popodnevnim satima omogućen je polazak 13 hrvatskih državljana autobusom prema austrijsko-slovenskoj granici, odakle su nastavili put do Hrvatske", kaže se u priopćenju iz Ministarstva.

Ističe se da se Tirol nalazi u karanteni, a za neka mjesta poput Ischgla, Galtuera i St. Antona na snazi je i postroženi režim potpune izolacije.

"Za kretanja i napuštanje mjesta boravka moraju se ishoditi višestruka odobrenja, odnosno dozvole nadležnih austrijskih tijela", ističe Ministarstvo te dodaje da hrvatsko veleposlanstvo u Beču "nastavlja predano raditi na što skorijoj repatrijaciji ostalih hrvatskih državljana, kao i pružati svu drugu pomoć hrvatskim državljanima na području Republike Austrije".

Tirol je jedno od žarišta epidemije Covida-19 u Austriji. Tamošnje skijalište Ischgl povezano je sa stotinama slučajeva zaraze u Austriji, Njemačkoj i skandinavskim zemljama.

Posjetitelji iz Danske, Norveške, Njemačke, Austrije i Islanda su početkom ožujka po povratku kućama počeli biti pozitivni na testovima za koronavirus.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara