Hrvatica koja je pobjegla u ISIS je živa? Nakon pet godina stigle vijesti o njoj

Hrvatica koja je pobjegla u ISIS je živa? Nakon pet godina stigle vijesti o njoj
Foto: Arhiva

DORA BILIĆ, hrvatska državljanka koja se prije gotovo sedam godina pridružila pripadnicima tzv. Islamske države u Siriji, zadnji put viđena je prije dvadesetak dana. Viđena je u Baguzu, selu na sirijsko-iračkoj granici, jedinom preostalom uporištu ISIL-ovaca.

Ovu je informaciju Slobodnoj Dalmaciji potvrdila jedna bosansko-hercegovačka državljanka koja se s njom nedavno susrela u Baguzu.

"Doru Bilić poznajem od prije. Zadnji put srele smo se u Baguzu prije 20 dana. Tada je bila živa. Što je s njom bilo poslije – ne znam, jer sam ubrzo nakon tog susreta prešla na teritorij koji kontroliraju kurdske snage", navela je.

Ovo je nakon punih pet godina prva informacija o sudbini danas 32-godišnje hrvatske državljanke Dore Bilić. Zadnji put se za nju čulo još 2014. godine, prilikom bombardiranja Rake. Informacije koje su stizale neslužbenim kanalima govorile su da je Dora tada ranjena, a da je smrtno je stradala bosanskohercegovačka državljanka Fatima Mahmutović. 

Otac traži da se Dora vrati kući

Otac Stipan, koji zadnjih godina živi u Studencima kod Imotskog, odakle obitelj i vuče podrijetlo, istog trena kada je čuo da je Dora živa, zajedno sa sinom Antunom pokrenuo je službenu proceduru za Dorin povratak u Hrvatsku.

"Kontaktirali smo Upravu za konzularne poslove i zamolili da nam pomognu. Bez podrške Ministarstva ništa se ne može napraviti. Htjeli bi da Dora dobije informaciju da joj obitelj želi pomoći", kazao je otac jučer za Slobodnu Dalmaciju. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara