hrvatica s invaliditetom na britanskom jedrenjaku prilagođenom invalidima

Britanska ministrica za umjetnost Estelle Morris predstavila je danas u Britanskom veleposlanstvu projekt "Dizajn za osobe s invaliditetom" u okviru kojega će jedna hrvatska osoba s invaliditetom provesti dva tjedna krstareći na britanskom jedrenjaku "Tenacious".

Paraolimpijska plivačica Nataša Sobočan plovit će u pratnji sestre Martine i dvočlane ekipe HTV-a na jedrenjaku koji je dizajniran za osobe s invaliditetom, od jarbola na koji se mogu penjati, natpisa za slabovidne i slijepe na Braillovom pismu, do koridora za osobe u kolicima.

Nataša Sobočan će na krstarenje po Karibima (Antigua) krenuti u siječnju iduće godine, a ekipa HTV-a će o tome snimiti film, rečeno je na predstavljanju projekta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ministrica Morris rekla je da se time želi naglasiti važnost uključivanja osoba s invaliditetom u širu zajednicu i davanja jednakih mogućnosti invalidima kao i zdravim osobama.

Projekt je ujedno doprinos Velike Britanije poboljšanju kvalitete života invalida u 2003. - Europskoj godini osoba s invaliditetom, dodala je Morris izrazivši nadu da će slične vrste sportova biti razvijene i u Hrvatskoj koja, poput Velike Britanije, ima lijepu i dugačku obalu.

Izgradnju 65-metarskog broda "Tenacious" u vlasništvu zaklade Jubilee Sailing financirala je državna lutrija Velike Britanije sa 6,5 milijuna funti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara