Hrvatima najomiljenije Ožujsko pivo

OŽUJSKO pivo najomiljenije je i najčešće konzumirano pivo u Hrvatskoj, dokazalo je veliko nacionalno istraživanje tržišta provedeno tijekom cijele 2005. godine kojim su obuhvaćene sve marke piva prisutne na hrvatskom tržištu.

Istraživanje, koje je provela jedna od najvećih svjetskih tvrtki za istraživanje tržišta Synovate, provedeno je na za Hrvatsku statistički reprezentativnom uzorku od ukupno 2400 ispitanika, muškaraca (70 posto) i žena (30 posto) u dobi od 18-55 godina, redovitih konzumenata piva koji piju pivo najmanje jednom mjesečno.

Istraživanjem su obuhvaćene sve hrvatske regije i veliki gradovi: Zagreb (18 posto), Središnja Hrvatska - Varaždin, Karlovac, Sisak i Bjelovar (30 posto), Istočna Hrvatska - Osijek i Slavonski brod (20 posto), Zapadna Hrvatska - Rijeka i Pula (12 posto) te Južna Hrvatska - Split, Zadar i Dubrovnik (20 posto).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istraživanje se provodilo kontinuirano tijekom cijele godine što znači da su, metodom intervjua licem-u-lice, građani bili ispitivani svaki tjedan tijekom 12 mjeseci.

Na pitanje koje pivo najčešće piju, ispitanici biraju Ožujsko u izvanrednom postotku od 37 posto. Navedeni podaci podržavaju činjenicu da je Ožujsko pivo najprodavanije i najpopularnije pivo u Hrvatskoj što jasno dokazuje udio na tržištu od 38,7 posto.

Snaga Zagrebačke pivovare je što kupce stavlja u središte i s njima stvara trajne veze. Ovakva istraživanja rade se upravo kako bi se osluškivale potrebe potrošača i proizvodi prilagodili upravo njihovim željama i potrebama, stoji u priopćenju pivovare.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara