Hrvatska bi mogla dati i šefa europske diplomacije

HRVATSKA  je mlada država, ali vrlo stara nacija u povijesti Europe kojoj će se i priključiti, a jednom kada bude u Europskoj uniji i aktualni hrvatski ministar mogao bi postati šef europske diplomacije odluči li EU uvesti takvu dužnost, kazao je u Teheranu francuski veleposlanik u Iranu, nakon predavanja ministra Picule na tamošnjem institutu za međunarodne studije.

Mojim iranskim prijateljima želio bih kazati da je Hrvatska mlada država, ali vrlo stara nacija u povijesti Europe.

"Prije 1000 godina imala je potpuno izgrađeni identitet", te je unatoč svoj tragediji u svojoj povijesti uspjela održati svoje nacionalno biće, kazao je veleposlanik Francuske Republike Francois Nicoullaud.

Hrvatska je danas spremna i želi pristupiti EU, rekao je Nicoullaud u diskusiji nakon predavanja ministra vanjskih poslova Tonina Picule na Institutu za političke i međunarodne studije u Teheranu.

Mi ne znamo točno kada ce se to dogoditi, ali to će se dogoditi, "u to smo potpuno sigurni", kazao je veleposlanik.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prihvati li europska Konvencija zamisao o uvođenju dužnosti ministra vanjskih poslova jednoga dana "vrlo ćemo rado prihvatiti da tu ulogu obnaša Hrvatska", kazao je veleposlanik Nicoullaud i u šali dodao: "Kako ste vi vrlo mlad ministar, možda imate sve izglede da jednoga dana upravo vi preuzmete tu dužnost".

Veleposlanik Nicoullaud, koji je u Iranu dvije godine, obnašao je početkom 90-tih dužnost u Mađarskoj i vrlo je dobro upoznat s borbom hrvatskog naroda za vlastitu državu i stradanjima tijekom

domovinskog rata.

(Hina) rt br

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara