Hrvatska će biti zemlja-partner na sajmu knjige u Sarajevu

Hrvatska će biti zemljapartner na ovogodišnjem osmom međunarodnom bijenalu knjige koji će se od 20. do 25. travnja održati u Sarajevu i na kojemu će svoja izdanja predstaviti nakladničke kuće iz desetak europskih zemalja i SADa, potvrdili su u ponedjeljak u Sarajevu predstavnici organizatora sajma centra "Skenderija" i trgovinskoknjižarskog društva "Šahinpašić".

Po riječima vlasnika ove nakladničke kuće, Taiba Šahinpašića, izbor Hrvatske za zemlju-partnera ovogodišnjeg sarajevskog bijenala knjige potvrda je obostrano dobre suradnje nakladnika iz dvije zemlje.

On je podsjetio kako je BiH bila zemlja-partner na prošlogodišnjem zagrebačkom "Interliberu".

Očekuje se kako će na sarajevskom bijenalu knjige nastupiti najmanje 15 hrvatskih nakladnika, a otvorenje Hrvatskog nacionalnog štanda bit će posebna prigoda koja je najavljena za 21. travnja.

Svečano otvorenje hrvatskog štanda bit će upriličeno u nazočnosti hrvatskog ministra kulture Bože Biškupića i predsjednika Hrvatske zajednice nakladnika i knjižara Zdenka Ljevaka.

Svoje sudjelovanje na sarajevskom bijenalu potvrdili su i brojni nakladnici iz Srbije i Crne Gore, Italije, Austrije, Bugarske, Njemačke, Francuske, Velike Britanije i SAD-a.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zajedno s ovom manifestacijom bit će održan i XVII međunarodni sajam knjiga i učila, a za 23. travnja predviđeno je održavanje međunarodne konferencije knjižara-slavista.

Taib Šahinpašić je kazao kako su svoje sudjelovanje na toj konferenciji potvrdili predstavnici svih nacionalnih i sveučilišnih knjižnica iz regije, kao i predstavnici brojnih drugih organizacija poput Kongresne knjižnice iz Washingtona.

Direktor "Skenderije" Suad Džindo najavio je kako će sudionicima bijenala knjige na raspolaganju biti više od pet tisuća četvornih metara izložbenog prostora što je najviše do sada.

Džindo je istaknuo kako Sarajevo, odnosno centar "Skenderija", imaju ambiciju stvoriti uvjete da se u tom gradu organizira i ustali najveća regionalna smotra nakladnika i knjižara.

(Hina) xrm ydv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara