Hrvatska gospodarska komora otvara ured u Mostaru

Hrvatska gospodarska komora otvara ured u Mostaru

Foto: 123rf

HRVATSKA gospodarska komora (HGK) otvorit će svoj Ured u Mostaru u ponedjeljak, 9. travnja, u sklopu Gospodarske komore Federacije Bosne i Hercegovine, a predsjednik HGK Luka Burilović rekao je da je želja kroz rad mostarskog Ureda pomoći lokalnim tvrtkama ući na hrvatsko tržište i tržište EU-a, priopćeno je u subotu iz HGK.

"Hrvatske tvrtke već su dugo prisutne na tržištu BiH i tu se osjećaju kao doma, na nama je da kroz komorske sustave lobiramo da im se poslovanje dodatno olakša i da im pomognemo oko izazova s kojima se susreću. Želja nam je da kroz rad ovog Ureda pomognemo i lokalnim tvrtkama koje žele ući na hrvatsko tržište i jedinstveno tržište EU-a od 500 milijuna ljudi", poručio je predsjednik HGK Luka Burilović.

Svečani prijem


Dodao je kako je otvaranje Ureda HGK  još jedan korak prema jačanju izvozne orijentacije hrvatskog gospodarstva i dugoročno održivog gospodarskog rasta.
 
Na svečanom prijemu u povodu otvaranja Ureda Hrvatske gospodarske komore u Mostaru nazočnima će se, uz ostale, obratiti predsjednik HGK.

Burilović će posjetiti i Mostarski sajam gospodarstva koji se održava od 10. do 14. travnja. Na njemu će ove godine uz potporu HGK izlagati 20-ak hrvatskih kompanija iz raznih sektora, a ponovno će se predstaviti i vinari okupljeni pod brendom Vina Croatia – vina mosaica.

U sklopu sajma održat će se i konferencija Foruma gospodarskih komora jadransko-jonskog područja koja će se baviti regionalnim izazovima budućnosti, poput energetike i digitalizacije, navode iz Službe za komunikacije HGK.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara