Hrvatska građanska inicijativa iz Tivta osudila nacionalističku euforiju navijača

Hrvatska građanska inicijativa iz Tivta osudila nacionalističku euforiju navijača
HRVATSKA građanska inicijativa (HGI) iz Tivta osudila je nacionalističku euforiju navijača, koja se dogodila u Tivtu, nakon finalne utakmice vaterpolo reprezentacije Hrvatske i Srbije i Crne Gore.

Čelnik te novoformirane stranke Dalibor Burić kazao je novinarima kako se ponovio "uobičajena scena nakon finalnih utakmica reprezentacije Jugoslavije, danas Srbije i Crne gore, koju čine vrijeđanje Hrvata na nacionalnoj osnovi, zaustavljanje ispred kuća pojedinih građana i njihovo prozivanje".

Burić je rekao kako će se HGI, zbog nedoličnog ponašanja dijela navijača i učestalog ponavljanja takvih scena nakon odigravanja finalnih utakmica, službeno obratiti svim relevantnim lokalnim, republičkim i međunarodnim institucijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Čelnik Hrvatskog kulturnog društva "Napredak" Silvio Marković, priopćio je kako se ispred njegove kuće u donjoj Lastvi kod Tivta zaustavila kolona automobila, te da su pojedinci pucali iz pištolja, prevrtali kante za smeće uz povike "ustašo, ustašo" i sa podignuta tri prsta.

Marković se zapitao "do kada će se navijačka euforija koristiti za obračun sa hrvatskim stanovništvom na ovom prostoru", ocijenivši da "incident nije nimalo naivan" i pozvao crnogorsku policiju da pravovremeno reagira.

(Hina) dr mp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara