Hrvatska je na njemačkoj zelenoj listi

Hrvatska je na njemačkoj zelenoj listi
Foto: EPA, Damir Spehar/PIXSELL

NAKON što su Nizozemci Hrvatsku stavili na narančastu listu, što znači da oni koji iz Hrvatske dolaze u Nizozemsku trebaju u samoizolaciju 14 dana, stižu dobre vijesti.

Njemačko Ministarstvo vanjskih poslova Hrvatsku drži na svojoj listi sigurnih zemalja, objavila je Hrvatska udruga turizma.

U nastavku prenosimo njihovo priopćenje:

"U najnovijem izvješću koje je danas objavilo njemačko Ministarstvo vanjskih poslova Hrvatska je sigurna destinacija i nema nikakvih ograničenja za putovanje i povratak u Njemačku.

Njemačka je najveće europsko emitivno tržište, a Nijemci su u Hrvatskoj već niz godina najbrojnija skupina gostiju. Od početka ove godine Nijemci su u našoj zemlji ostvarili više od 4 milijuna noćenja, od čega je 2,5 milijuna u prvih 20 dana srpnja. 

Budući da Bavarska, iz koje dolazi trećina njemačkih gostiju, idući tjedan započinje školske praznike, očekuje se daljnji povećani dolazak Nijemaca na odmor u Hrvatsku. 

U gotovo pet mjeseci, od kada je u Hrvatskoj zabilježen prvi slučaj zaraze COVIDOM 19 još nema službenih informacija da se niti jedan strani turist zarazio u komercijalnom turističkom sektoru", objavili su.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara