Hrvatska kršćanska demokratska unija pred stečajem zbog duga od 13 tisuća kuna

Hrvatska kršćanska demokratska unija pred stečajem zbog duga od 13 tisuća kuna

Foto: FaH

TRGOVAČKI sud u Zagrebu objavio je oglas kojim se pozivaju zastupnici Hrvatske kršćanske demokratske unije (HKDU), izvanparlamentarne stranke sa sjedištem u Zagrebu, da u skraćenom stečajnom postupku u roku od 15 dana sudu predaju popis imovina i obveza stranke s utvrđenim dugom većim od 13.000 kuna.

Sudskim oglasom pozivaju se i vjerovnici HKDU-a da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka, a ne odazovu li se zastupnici i vjerovnici u zakonski predviđenim rokovima, sud će smatrati da je taj dužnik nesposoban za plaćanje i donijeti odluku o istovremenom otvaranju i zatvaranju stečajnog postupka.

Kako se navodi u registru političkih stranaka, stranka na koju se odnosi ovaj sudski oglas, upisana je u registar u listopadu 2009. i predsjednik i zastupnik joj je Dean Golubić.

HKDU je nastao krajem 1992. spajanjem Hrvatske demokratske stranke, koja je htjela više naglasiti svoje demokršćanstvo i dijela Hrvatske kršćanske demokratske stranke. Prvi predsjednik bio je Marko Veselica, a na posljednjim izborima stranku je vodio Dean Golubić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara