Hrvatska kršćanska koalicija: Uvedite školovanje kod kuće!

Foto: Ilustracija (Neja Markičević / Cropix)

HRVATSKA kršćanska koalicija traži od političkih stranaka da se u izmjene i dopune Zakona o odgoju i obrazovanju uvrsti i mogućnost školovanja kod kuće.

Smatraju kako bi se uvođenjem školovanja kod kuće Hrvatska svrstala uz bok mnogih razvijenih zemalja u Europi i svijetu kod kojih se takav način obrazovanja koristi već desetljećima. Uz to, dodaju kako bi se na taj način dopunila raznovrsnost obrazovanja u RH.

Za ovaj oblik obrazovanja ne bi se odlučio veliki broj obitelji

"Svjesni smo da bi uvođenje ovakvog oblika obrazovanja bila velika novina u hrvatskom obrazovnom sustavu te bi možda bilo potrebno neko vrijeme za prilagodbu i organizaciju (način organizacije, provedba, provjera stečenih kompetencija, itd.). Međutim, nadamo se da moguće poteškoće oko uvođenja takvog sustava neće biti prepreka za njegovo ostvarenje. Svjesni smo i da se za ovakav oblik obrazovanja ne bi odlučio velik broj obitelji i roditelja u RH, ali bi se dala mogućnost onima koji to žele da iskoriste pravo koje im je dano Ustavom RH", kažu iz HKK-a.

Dodaju kako smatraju da uvođenje ovog oblika obrazovanja ne bi imalo velike financijske posljedice za državni proračun RH.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara