Hrvatska može bolje daje stipendiju: Novcem od prosvjeda žele pomoći roditelju studentu

Hrvatska može bolje daje stipendiju: Novcem od prosvjeda žele pomoći roditelju studentu

Foto: FAH

INICIJATIVA Hrvatska može bolje raspisuje natječaj za dodjelu jedne stipendije studentu ili studentici, roditelju malog djeteta.

Tijekom procesa organizacije prosvjeda podrške obrazovnoj reformi, građani su donirali sredstva putem crowdfunding platforme Indiegogo s ciljem podrške organizaciji prosvjeda te je od prikupljene svote ostalo 12.000 kuna.

"Inicijativa Hrvatska može bolje tim sredstvima želi pomoći roditeljima s malom djecom, koji su, usprkos okolnostima, nastavili školovanje i prepoznali njegovu važnost, kao i skrenuti pozornost na važnost socijalne dimenzije obrazovne politike", poručuju iz Inicijative.

Tako će od listopada 2016. početi isplaćivati jednu stipendiju u iznosu od 1.200 kuna mjesečno tijekom 10 mjeseci akademske godine 2016./2017.

Na natječaj se mogu prijaviti roditelji do navršene 27. godine života, redovni studenti na javnom učilištu u Republici Hrvatskoj, koji ne primaju drugu stipendiju iz bilo kojeg tuzemnog ili inozemnog izvora.

Stipendija će se dodijeliti na temelju prosjeka ocjena zadnje dvije godine u odnosu na prosjek studija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodatni bodovi mogu se ostvariti studira li student/ica izvan mjesta prebivališta, ako je aktivan/na u zajednici te ukoliko joj/mu je partner/ica student.

Uvjeti natječaja

U nastavku Natječaja nalazi se tablica sa specificiranim uvjetima prijave, bodovima koji se dodjeljuju ovisno o ispunjenju uvjeta, te potrebnom dokumentacijom za prijavu.

Obrazac za prijavu za stipendiju možete pronaći ovdje.

Dobitnik ili dobitnica stipendije ima uvjet osmišljavanja javnog događaja, usmjerenog prvenstveno studentima, na temu usklađivanja roditeljskih obveza s obrazovanjem, i/ili studiranjem, u kontekstu reforme obrazovanja, a organizatori se obvezuju pružiti svu logističku podršku za organizaciju takvog događaja.

O dobitniku/ici stipendije odlučit će povjerenstvo sastavljeno od organizacijskog tima Inicijative Hrvatska može bolje i predstavnika medija koji se bave obrazovanjem.

Natječaj je otvoren do 20. srpnja 2016. godine u 23.59, a rezultati će biti objavljeni 1. rujna 2016. godine. Sve privatne informacije prijavljenih osoba koristit će se isključivo za potrebe dodjele stipendije, sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara