Hrvatska obrtnička komora izabrala istog predsjednika po treći put

Hrvatska obrtnička komora izabrala istog predsjednika po treći put
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

ZA PREDSJEDNIKA Hrvatske obrtničke komore (HOK) u mandatnom razdoblju 2018. do 2020. izabran je Dragutin Ranogajec, kojem je to treći mandat na čelu Komore, izvijestili su iz HOK-a.

U predsjedničkoj utrci s potpredsjednikom Udruženja obrtnika Zagreb Renatom Bočakom, Ranogajec je pobijedio s 40 od ukupno 50 glasova prisutnih skupštinara.

Članovima Skupštine HOK-a je kroz pet ključnih točaka predstavio osnovne smjernice svog programa. Istaknuo je nastavak snažnog zastupanja interesa obrtništva na svim razinama kroz prioritete, proaktivnost, obrazovanje, otvorenost i sustav.

"Zajedništvo je ono što nas čini snažnima", kazao je Ranogajec.

Partnerstvo s institucijama

HOK je, kako je rekao, osnovan temeljem Zakona o obrtu, a s institucijama mora imati partnerstvo koje treba njegovati, sve u svrhu daljnjeg napretka i zaštite hrvatskog obrtništva.

"Isključivo daljnjom suradnjom i uz podršku svih razina sustava – moguće je postići uspjeh u ostvarenju ciljeva pri kreiranju povoljnog okvira za poslovanje u obrtništvu“, kazao je u obraćanju skupštinarima Ranogajec.

Izrazio je zadovoljstvo što je HOK posljednjih godina prepoznat kao lider, ali i partner, u brojnim institucijama u zemlji i inozemstvu.

"Spremni smo kroz strukovno obrazovanje pripremiti temelj za nove obrtničke vještine i zanimanja budućnosti“, poručio je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara