Hrvatska opet poslala prosvjednu notu Sloveniji: Vaši argumenti su neuvjerljivi, maknite spornu žicu

Hrvatska opet poslala prosvjednu notu Sloveniji: Vaši argumenti su neuvjerljivi, maknite spornu žicu

Foto: FAH

MINISTARSTVO vanjskih i europskih poslova danas je Veleposlanstvu Republike Slovenije u RH uručilo diplomatsku notu kojom se Republici Sloveniji ponavlja oštar prosvjed zbog nastavljanja protupravnog postavljanja bodljikave žice na državnom području Republike Hrvatske u području rijeke Sutle, lokacije u hrvatskoj katastarskoj općini Dubravice.

U noti se navodi da je Republika Slovenija na prosvjed upućen 12. studenog 2015. godine dostavila posve neuvjerljiv odgovor te je u potpunosti izbjegla odgovoriti na činjenicu da je i prema slovenskoj službenoj evidenciji bodljikava žica na određenim mjestima postavljena na državnom području Republike Hrvatske.

Slovenija je stoga danas još jednom pozvana da ukloni postavljenu bodljikavu žicu s državnog područja Republike Hrvatske.
 
U noti se ističe i da, ako Slovenija ima potrebu ograditi se bodljikavom žicom, to radi na svojem državnom području, poštujući bivšu republičku granicu koja je, trenutkom osamostaljenja, postala međunarodna granica između dviju država, kako je to i ugrađeno u temelje slovenske države Temeljnom Ustavnom Listinom o samostojnosti in neodvisnosti Republike Slovenije od 25. lipnja 1991. godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara