Hrvatska prvi put na međunarodnom sajmu nautike u Kopenhagenu

PONUDA hrvatskih marina, čarter tvrtki i remontnih brodogradilišta za jahte predstavljena je prvi puta na Međunarodnom sajmu nautike, koji se od subote, 25. veljače do nedjelje, 5. ožujka održava u Bella Centru u Kopenhagenu.

Prvo sudjelovanje 10 domaćih tvrtki na najvećem danskom sajmu brodova te prateće nautičke i sportske opreme organizirala je Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Split. Specijaliziranu ponudu namijenjenu ljubiteljima nautičkog turizma predstavilo je 6 čarter tvrtki iz Zagreba, Splita, Biograda i Murtera. Tu su i predstavnici 3 remontna brodogradilišta za jahte i proizvođači jedrilica iz Splita, Zadra i Šibenika te ACI Club iz Opatije s ponudom 21 marine duž Jadrana.

Hrvatski nautički turizam nije bio dovoljno predstavljen na danskom tržištu i naše tvrtke tu žele napraviti novi poslovni iskorak, kazala je voditeljica našeg štanda i predstavnica splitske Gospodarske komore Iva Kulis.

Danska je otočna zemlja, s bogatom tradicijom u pomorstvu i proizvodnji brodova a mnogo je tu i ljubitelja nautičkog turizma. Upravo te bogate skandinavske goste domaće tvrtke žele privući na hrvatsku obalu i uspostaviti nova partnerstva, jer Hrvatska nudi kvalitetnu čarter flotu i sve zaposlenija remontna brodogradilišta za mega jahte, ističe Iva Kulis.

Međunarodni sajam nautike održava se u Kopenhagenu svake druge godine. Bogatu ponudu brodova, brodske opreme, motora, pribora te nautičke i sportske opreme predstavilo je 242 izlagača iz 6 zemalja. Pozornost posjetitelja privlači 170 izloženih plovila i to najnovijih modela poznatih svjetskih proizvođača. Bogat je i popratni program, a zanimljiva je izuzetna poslovnost sajma. Prema anketi provedenoj na proteklom sajmu nautike u Kopenhagenu, čak 62 posto izlagača ugovorilo je na sajmu nove poslove, a 97 posto izlagača uspostavilo je kontakt s novim potencijalnim kupcima.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara