Hrvatska tvrtka "Crosco" dobila milijunski posao u Sarajevu

HRVATSKA tvrka "Crosco naftni servisi d.o.o." dobila je posao izrade bušotina u blizini Sarajeva čiji je cilj pronaći termalnu vodu koja bi se koristila za zagrijavanje i liječenje.

Ugovor o izradi tri bušotine vrijedan 965 tisuća eura u petak su u Sarajevu potpisali načelnik općine Ilidža Huesin Mahmutović i izvršni direktor "Crosca" Danko Seletković.

Hrvatska tvrtka nastala izdvajanjem iz INA naftaplina, koja već ima poslove u deset zemalja širom svijeta dala je najpovoljniju ponudu na javnom natječaju što ga je raspisala općina Ilidža a od tri bušotine na dubini od 130 metara očekuje se da će osigurati početak eksploatacije prirodnih termalnih izvora.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pretpostavlja se da je na toj dubini moguće pronaći vodu čija temperatura dostiže i do 100 stupnjeva a poznata je po ljekovitim osobinama.

Danko Seletković izrazio je očekivanje kako će ovaj ugovor njegovoj tvrtki osigurati i druge poslove u BiH, uključujući rješavanje pitanja vodoopskrbe te projekt gradnje autoceste na koridoru V. c.

Potpisivanju ugovora nazočan je bio i hrvatski veleposlanik u BiH Josip Vrbošić koji je istaknuo da će se ovime dodatno pridonijeti suradnji dviju država.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara