"Hrvatska više nema vremena čekati": Pišite Vladi - ostavka!

Foto: Tomislav Krišto / Cropix

DANAS točno u podne počela je političko-građanska akcija Lesarove stranke Hrvatski laburisti u kojem se prikupljaju potpisi za odlazak Vlade Jadranke Kosor.

"Ova vlast radnike je pretvorila u robove, umirovljenike u sirotinju, nezaposlene je učinila očajnima, a sve nas odvela u dužničko ropstvo", kazao je na glavnom zagrebačkom trgu Dragutin Lesar te je dodao da Hrvatska više nema vremena čekati i da žele Vladi poslati jasnu političku poruku da je vrijeme da odmah ode.

Pisma šalju u Banske dvore

Akcija se odvija tako što će u sljedeća dva tjedna građani u 47 gradova na štandovima laburista moći potpisati pismo u kojem se traži od Vlade da odmah odstupi. Svaka tri dana će stranka izvještavati koliko potpisa su prikupili, a akcija traje dva tjedna.

Na kraju će, najvjerojatnije 18. veljače, sva pisma nezadovoljnih građana biti poslana u Banske dvore. Laburisti smatraju kako je Vlada na primjeru Zakona o radu pokazala da zabranjuje referendum pa su se zato odlučili na ovaj način poslati poruku vlasti.

Vlada treba otići zbog crne slike Hrvatske

U akciji se ističu katastrofalne statistike koja su trenutna realnost Hrvatske - 320 tisuća nezaposlenih, 90 tisuća radnika koji rade, a ne primaju plaću, 75 tisuća onih za koje se plaća mirovinsko i zdravstveno te 100 tisuća poduzetnika kojima su blokirani računi, jer traže 35 milijardi neplaćenih računa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara