Hrvatska-Čile: Sporazum o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja

HRVATSKI ministar vanjskih poslova Tonino Picula i njegova čileanska kolegica Maria Soledad Alvaro Venezuela potpisali su u utorak Sporazum o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja.

Suglasili su se da će on doprinijeti daljnjem jačanju gospodarske suradnje dviju zemalja, unatoč njihovoj zemljopisnoj udaljenosti.

"Ovim smo zaokružili ugovornu infrastrukturu, koja gospodarstvenicima omogućuje lakše sklapanje poslova", izjavio je Picula nakon potpisivanja Sporazuma na Zrinjevcu.

Alvaro Venezuela je istaknula da osim gospodarskih odnosa, Čile s Hrvatskom želi jačati političke veze, te znanstvenu, kulturnu i tehnološku suradnju.

Ministri, koji su se u posljednje dvije godine sastali čak pet puta, istaknuli su da su važna poveznica dviju zemalja Čileanci hrvatskog podrijetla, koji su značajno obogatili društveni život te južnoameričke države.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsko i čileansko izaslanstvo razgovaralo je i o globalnim političkim događajima te ulozi dviju zemalja u stabilizaciji svoga okruženja.

Nakon razgovora s Piculom, čileanska ministrica sastat će se s predsjednikom Republike Stjepanom Mesićem i potpredsjednikom Vlade Goranom Granićem.(Hina) bcav dj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara