Hrvatske stranke iz BiH preporučuju kandidate za predsjednika RH

NEKOLIKO hrvatskih političkih stranaka u BiH uputili su hrvatskim biračima različite pozive za koga glasovati na predstojećim predsjedničkim izborima u Hrvatskoj. HDZ BiH u srijedu je pozvao na glasovanje za Jadranku Kosor, Nova hrvatska inicijativa (NHI) i HSS podupiru Stjepana Mesića, Hrvatska stranka prava HSP BiH Đapić, dr. Jurišić podupire Slavena Leticu a Hrvatska narodna zajednica (HNZ) pozvala je Hrvate da ne izađu na birališta.

Predsjedništvo HDZ-a BiH u srijedu je na sjednici u Mostaru opetovalo potporu kandidatkinji HDZ-a Jadranki Kosor pozivajući birače da joj ukažu povjerenje 2. siječnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hrvatski savez HSS-NHI BiH pozvao je svoje članove i simpatizere koji imaju pravo glasa da na predstojećim izborima u Republici Hrvatskoj 2. siječnja svoj glas daju predsjedničkom kandidatu Stjepanu Mesiću. "Aktualni predsjednik Republike Hrvatske je svojim principijelnim odnosom prema BiH i Hrvatima kao jednom od tri konstitutivna naroda, te politikom otvaranja prema svijetu za vrlo kratko vrijeme izveo Hrvatsku iz posvemašnje izolacije i doveo je pred vrata Europske unije", navodi se u priopćenju Hrvatskog saveza HSS-NHI.

Hrvatska stranka prava (HSP) BiH Đapić-dr. Jurišić je pozivajući Hrvate u BiH da glasuju za Slavena Leticu istaknula kako se radi o "najobrazovanijem i najsposobnijem kandidatu HSP-a, što svjedoči i to da je bio prvi savjetnik pokojnog predsjednika Franje Tuđmana".

HNZ je ocijenio da Hrvati i drugi građani Bosne i Hercegovine koji imaju državljanstvo Republike Hrvatske ne trebaju sudjelovati na predsjedničkim izborima u Hrvatskoj. Iz te stranke poručuju da "Hrvati koji žive u Bosni i Hercegovini moraju pokazati veću zrelost kada su u pitanju izbori koji izravno utječu na njihov svakodnevni život u BiH, a ne sudjelovati u biranju čelnika Republike Hrvatske".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara