Hrvatski blok poručuje biračima - Budi svoj!

HRVATSKI blok (HB) smatra da u drugom krugu predsjedničkih izbora njihovi birači nemaju mogućnosti za razborit izbor, pa zato umjesto poziva da glasuju za ovog ili onog kandidata podsjeća na svoje geslo: "Budi svoj!"

Zamjenik predsjednika Glavnog odbora HB-a Benjamin Tolić danas je na konferenciji za novinare rekao da su se na takvu poruku odlučili nakon što su razmotrili stanje, a u drugi krug izbora za predsjednika Republike, kako je rekao, ušli predstavnici iste sluganske politike.

Spominjući izborne rezultate predsjedničkog kandidata Ivića Pašalića, Tolić je rekao da je Pašalić dostojno predstavljao sebe i stranački program HB-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Stranka je učvrstila svoj politički identitet, koji je bio poljuljan koalicijom s HIP-om na prošlim parlamentarnim izborima", izjavio je.

Potvrdio je to činjenicom da je Pašalić dobio 1,82 posto glasova, ili 40.635, što je oko 1500 više nego što je na parlamentarnim izborima 2003. postigla koalicija HB-a i HIP-a unatoč tome što je na predsjedničke izbore izašlo znatno manje birača nego na parlamentarne i što je predsjednik HIP-a Miroslav Tuđman pozvao svoje članstvo i simpatizere da glasuju za predsjedničkog kandidata Ćiru Blaževića.

Dok nam se "državna politika svodi na razgovor o paštetama, koliko je tko plakata nalijepio u kampanji, tko je pohađao Kumrovečku školu i je li Crna Gora izvršila agresiju nad Hrvatskom ili nije, normalno je da nam se povijest koju smo smatrali prevladanom ponovno vraća u istom obliku kakvom je vladala cijelim našim životom pedesetak godina", izjavio je Tolić.

Na konferenciji za novinstvo rečeno je kako je za predizbornu promidžbu Ivića Pašalića potrošeno 1,200.000 kuna. Novac je namaknut od članarine HB-a, te od simpatizera i predsjedničkog kandidata.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara