Hrvatski ekonomist s Princetona o Plenkoviću na štandu: "Sramite se!"

Hrvatski ekonomist s Princetona o Plenkoviću na štandu: "Sramite se!"
Foto/montaža: Index/GONG/Privatni album

PREMIJER Andrej Plenković u petak navečer bio je na zagrebačkom Britancu gdje se zaustavio pored štanda inicijative 67 je previše, koja prikuplja potpise za referendum o dobi za odlazak u mirovinu sa 65 godina i o smanjenju penalizacije prijevremenih mirovina.

>> Plenković objasnio što se sinoć dogodilo na štandu referendumske inicijative

"Zašto to niste skupljali prije pet godina", obratio se premijer volonterima na štandu, što je udruga GONG na svom Twitteru objavila uz komentar: "Ne znamo jesu li ga pitali bi li tada potpisao."

Na Plenkovićev neprimjereni komentar danas je putem Facebooka reagirao i dr. sc. Dejan Kovač, hrvatski znanstvenik zaposlen na prestižnom sveučilištu Princeton te član udruženja American Economic Association i Royal Economic Society - Velika Britanija.

"Gospodine premijeru, stid i sram Vas može biti"

"Ovdje nije toliko poanta same teme referenduma, već opstrukcija mehanizama građanskog društva.Ako je ova izjava istinita, gospodine premijeru - sram i stid Vas može biti. Umjesto da promičete demokratske procese u RH, Vi ih uzurpirate. Prema zakonu o referendumu i drugim oblicima osobnog sudjelovanja u obavljanju državne vlasti građani imaju pravo birati mjesto i VRIJEME provedbe. Ili ste to kao pravnik zaboravili?", poručio je Kovač premijeru.

"Stvarno sam se nadao da ćete napraviti odmak u promociji slobode mišljenja u RH, ali izgleda da se nastavlja sustavna represija slobode govora i kontrola medija u RH, ne samo HDZ-a, već i SDP-ovih vlada", dodao je.

"Po svim indeksima demokracije i sloboda nalazimo se na dnu EU i uz afričke zemlje"

"Kad god je netko na vlasti, kroz medije se provodi stranačko jednoumlje desnog ili lijevog političkog spektra. Zar ne vidite da zbog toga tonemo sve dublje? Mladi i stručni odlaze, zavladala je apatija u društvu, narod sve lošije živi, jer smo se za ovakvu Hrvatsku borili?

Po svim indeksima demokracije i sloboda nalazimo se na dnu EU i uz afričke zemlje. Sad bi bilo najbolje da mi se pošalje MUP i SOA na vrata da provjere 'moje prebivalište' i onda smo stvarno nekoliko koraka od Goebbelsovog režima 30-ih...", završio je naš poznati ekonomski stručnjak. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara