Hrvatski nadbiskup ima poruku za Trumpa, evo što mu je rekao

Hrvatski nadbiskup ima poruku za Trumpa, evo što mu je rekao

Screenshot Youtube

NADBISKUP Joseph Cupich, čiji korijeni potječu iz Hrvatske, reagirao je na  Trumpovu novu uredbu prema imigrantima. To uredbom američki predsjednik je ograničio imigraciju iz sedam pretežno muslimanskih zemalja.

U svojoj objavi je poručio:

Mračan trenutak u povijesti Amerike

"Ovaj vikend je bio mračan trenutak u povijesti SAD-a. Odluka da se odbiju izbjeglice i da zatvorimo našu zemlju za one, pogotovo za muslimane, koji bježe od nasilja, ugnjetavanja i progona je protivno katoličkim i američkim vrijednostima"

Rekao je: "Zar nismo ponavljali katastrofalne odluke onih iz prošlosti koji su odbijali ljude koji su bježali od nasilja, ostavljajući neke narode i religije da budu marginalizirane i isključivane? Mi katolici bi morali dobro poznavati tu povijest jer smo, za razliku od drugih, i sami bili na drugoj strani takvih odluka".

Nadbiskup Cupich je rekao kako "Sjedinjene Američke Države imaju dugu povijest prihvata izbjeglica koji su pobjegli da bi spasili svoje živote".

"Zbog toga smo bolji ljudi"


"Katoličke organizacije su pomagale u naseljavanju mnogih obitelji, muškaraca, žena i djece iz cijeloga svijeta. Zbog naše povijesti pomaganja izbjeglicama, znamo da moraju proći kroz dug i kompliciran postupak da bi bili primljeni u našoj zemlji. Ovdje u Chicagu generacije migranata su našle svoj novi dom. Zbog toga smo bolji ljudi", stoji u objavi koju je objavila katolička Nadbiskupija u Chicagu.

"Svijet promatra kako napuštamo zalaganje za naše vrijednosti. Zato, trebamo ostaviti strah i ujediniti se u onome što predstavljamo u svijetu, a to su solidarnost i pomoć ljudima u nevolji. Ako želimo utočište, pružimo utočište, ako želimo život, dajmo život, ako želimo prilike, dajmo ih", objavio je nadbiskup.

Objavu u potpunosti možete pričati ovdje.

Blase Joseph Cupich (68) rođen je u Omahi, među devetero djece. Ima pet sestara i tri brata. Djed mu je rođen u Andrijevcima kraj Slavonskog broda,  te je prije Drugog svjetskog rata otišao u Ameriku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara