"Hrvatski špijuni hiperaktivni u Srbiji"

"Hrvatski špijuni hiperaktivni u Srbiji"

SRBIJANSKI ministar policije u odlasku, Dušan Mihajlović, je u izvještaju o radu MUP-a u prošloj godini ustvrdio kako su "strane obavještajne službe kompromitacijama, produbljivanjem podjela unutar vlasti i ubojstvima istaknutih osoba željele destabilizirati Srbiju", a posebno je istaknuo djelovanje hrvatskih obavještajnih službi, javlja Jutarnji list.

"Hrvatska obavještajna služba jedna je od najaktivnijih kod nas. Ona je hiperaktivna" - kazao je Mihajlović na sjednici Odbora za sigurnost Skupštine Srbije.

Srbijanski su mediji Mihajlovićevom izvješću pridodali veliki značaj, pa je tako na u visokotiražnom Blicu osvanuo naslov "Srbija prepuna hrvatskih agenata", a dnevni list Centar vijest je prenio pod naslovom "Hrvatski špijuni u srpskoj policiji".

U članku objavljenom u Centru stoji kako Mihajlović ostavlja mogućnost "da je ubojstvo premijera Đinđića kreirano u inozemstvu", te prenosi riječi političkog analitičara Tomislava Kresovića koji tvrdi kako "odavno postoji tijesna veza između srpskog i hrvatskog obavještajnog sustava, još iz vremena Tuđmana i Miloševića".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Analitičar Kresović, čije je riječi prihvatio i aktualni ministar MUP-a Srbije, tvrdi kako "Hrvati svoje ljude imaju najprije u diplomatskim krugovima, u Ministarstvu vanjskih poslova, točnije u dijelu ministarstva koje vodi bivši šef DB-a Goran Petrović."

"Hrvatska tajna služba je sukcesivno radila na stvaranju političkih kriza u Srbiji još od operacije Opera 1991. godine" - dodaje Kresović.

(Izvor fotografije: Jutarnji list)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara