HRVATSKI VELEPOSLANIK U NAMIBIJI RAZGOVARAO O UNAPREĐENJU ODNOSA

Hrvatski veleploslanik u Namibiji razgovarao je proteklih dana s čelnicima Namibije o unapređivanju suradnje dviju zemalja, priopćeno je u srijedu iz Ministarsatva vanjskih poslova.

Veleposlanik Matko Županić razgovarao je s premijerom Theom Ben Gurirabom, ministrom vanjskih poslova Hidipom L. Hamutenyom i ministrima u namibijskoj vladi.

Tijekom razgovora u središtu pozornosti bila su pitanja jačanja gospodarske suradnje između Hrvatske i Namibije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Za razgovora s ministrom vanjskih poslova Ben Gurirabom izraženo je uvjerenje da će i namibijski ministar, kao ´dobar poznavatelj gospodarskih prilika, pridonijeti boljoj gospodarskoj suradnji između Hrvatske i Namibije´, kaže se u priopćenju.

Veleposlanik Županić je svoje sugovornike obavijestio o mogućnostima gospodarske suradnje dviju zemalja u području energetike, brodogradnje, farmaceutske industrije, istraživanja nafte i plina, izgradnje industrijskih kapaciteta, prehrambene industrije te suradnje sveučilišta, kao i o mogućnosti ulaganja u hrvatske turističke kapacitete, priopćeno je.

Tijekom prijma kod Predsjednika Namibije Sama Nujome veleposlanik Županić je prenio poziv hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića da u 2003. službeno posjeti Hrvatsku, što je namibijski predsjednik sa zadovoljstvom prihvatio, priopćilo je hrvatsko ministarstvo vanjskih poslova.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara