Hrvatski vozači kamiona iz Iraka uspostavili novu "heroinsku rutu"?

NAJVEĆA zapljena droge u povijesti Podravine, u kojoj je gotovo pet kilograma heroina pronađeno kod vozača kamiona Vlade K. iz okolice Đurđevca, iznijela je na svjetlo jednu zabrinjavajuću mogućnost, da su neki od hrvatskih vozača koji su prevozili robu za američku vojsku u Iraku, uspostavili novu "heroinsku rutu" preko Hrvatske.

Prvoosumnjičeni Vlado K. je pronađenu drogu navodno ostavio kod prijatelja D.S. iz Novog Virja, gdje ju je pronašla policija nakon što je 2. travnja prilikom prilikom kontrole prometa kod jednog 14-godišnjaka pronađena manja količina heroina, zbog čega je izdan nalog za pretragom.

4,6 kilograma heroina, koliko je pronađeno kod D.S.-a, na tržištu vrijedi oko milijun i pol kuna, a u akciju suzbijanja prometa heroinom u Podravini uključili su se USKOK i glanvi državno odvjetnik Mladen Bajić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako policija još uvijek ne želi službeno potvrditi da je gotovo pet kilograma heroina zaplijenjenog u subotu u Đurđevcu porijeklom iz Iraka, Jutarnji list od neslužbenih izvora doznaje kako postoje prilično čvrste indicije da su drogu u Hrvatsku iz Iraka dopremili hrvatski vozači kamiona.

Mediji su početkom veljače objavili  da je u Iraku uhićeno više hrvatskih vozača zbog krađe i krijumčarenja, turske robe ali i droge. Ministarstvu vanjskih poslova poznati su ovakvi slučajevi, ali takve informacije ne puštaju se u javnost.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara