Hrvoje Petrač naručio ubojstva Pavića, Matekovića, Ostojića i Podbevšeka?

PREMA izvoru iz MUP-a, neposredno prije ubojstva nogometnog menadžera Dine Pokrovca postojale su vrlo jasne indicije kako je Hrvoje Petrač naručio četiri ubojstva, i to mahom ljudi koji su mu bili nekadašnji suradnici ili su, pak, previše toga znali.

Naš poduzetnik, tvrdi izvor iz MUP-a, bio je aktivan na mnogim područjima, pa ga se sad neslužbeno sumnjiči i za planiranje smaknuća Ice Matekovića, Ranka Ostojića, Joška Podbevšeka i Ninoslava Pavića, piše dnevni list 24sata.

U MUP-u su prilikom sastavljanja popisa četvorice slavnih dobro razmislili o mogućim uzrocima i posljedicama koje bi te egzekucije mogle imati.

Ico Mateković bio je sudionik otmice Zagorčeva sina i stoga je kristalno jasno kako previše zna. Ako tome pridodamo i činjenicu kako baš i ne zna šutjeti, postaje nam sasvim bistro zašto se našao na Petračevoj crnoj listi.

Nino Pavić vlasnik je medijske grupe koja u svojim izdanjima učestalo piše o Petraču u negativnom kontekstu, pa bi to mogao biti motiv za navodno naručeno ubojstvo, iako izvori 24sata tvrde da Petrač ima i drugih razloga za izrazitu antipatiju prema Paviću.

Podbevšek je kao bivši šef POA-e sakupio velik broj dokumenata u Petraču, kojima je navodno kanio trgovati, što se drugom najtraženijem hrvatskom bjeguncu nije svidjelo.

Ranko Ostojić bivši je ravnatelj policije, inače opsjednut Hrvojem Petračem. Tako je u sklopu potrage za slavnim kriminalcem okupljao specijalne timove i stvarao posebne troškovnike, pa je logično da ga se Petrač poželio riješiti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara