HSLS, HNS i HSS smijenili SDP-ovog predsjednika Općinskog vijeća u Pribislavcu

Kriza vlasti u međimurskom Pribislavcu razriješena je večeras smjenom predsjednika Općinskog vijeća Rajka Grkavca (SDP) kojemu su nepovjerenje na sjednici vijeća izglasali vijećnici HSLSa, HNSa i HSSa i izabrali Vladimira Peršića (HNS) za novog predsjednika.

Izvanrednoj sjednici Općinskog vijeća Pribislavca, koju je temeljem Zakona o lokalnoj samoupravi sazvao međimurski župan Branko Levačić (HSLS), nije nazočilo pet vijećnika SDP-a, a smijenjeni predsjednik Rajko Grkavac izjavio je kako odluke koje je donijelo krnje vijeće smatra nevažećim i nezakonitim.

Prije početka sjednice pred vijećnicom se okupilo stotinjak Roma, od kojih dio u vidno alkoholiziranom stanju, kako bi iskazali podršku Grkavcu, no izgred je izbjegnut, a sjednica održana u mirnijem ozračju.

Općinsko vijeće Pribislavca već je u nekoliko navrata trebalo raspravljati o povjerenju Grkavcu, međutim, on je to izbjegavao ne dajući na glasovanje predloženi dnevni red oporbe koji je uključivao tu točku.

Presudnu ulogu u smjenjivanju Grkavca i rušenju SDP-ove većine u Općinskom vijeću Pribislavca odigrao je jedini vijećnik HSS-a Augustin Leskec. Od početka formiranja vlasti u toj najmlađoj međimurskoj općini, SDP koji je na izborima osvojio 5 mandata, od ukupno 11, vladao je uz Leskeca. Međutim, on se na večerašnjoj sjednici priklonio oporbi koju su činila četiri vijećnika HSLS-a i jedan vijećnik HNS-a.

(Hina) vhač so

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara