HSLS traži raspravu o "Sunčanom Hvaru" i Krškom

PREDSJEDNIK Sabora Zlatko Tomčić pozvao je danas Klub zastupnika HSLS-a da sastavi početni materijal za raspravu o privatizaciji Sunčanog Hvara i pitanjima vezanim za Nuklearnu elektranu Krško, jer bez toga, i materijala Vlade o tim pitanjima, ne može prihvatiti njihov zahtjev da se te točke uvrste u dnevni red sjednice.

Joško Kontić je u ime Kluba HSLS-a zatražio od Tomčića da u dnevni red uvrsti rasprave o Sunčanom Hvaru i NE Krško, napominjući da za taj zahtjev ima podršku trećine zastupnika.

´Ta su pitanja previše važna da bi si dopuštali luksuz i moramo preuzeti odgovornost za nastalo stanje, kako bi javnost dobila punu informaciju´, rekao je Kontić u Saboru.

Upozorio je da je Sabor u srpnju prošle godine ratificirao Zakon o potvrđivanju ugovora sa Slovenijom o uređenju odnosa u NE Krško, ali i donio zaključak da će, ako se do 1. siječnja ove godine ne ispune uvjeti stupanja na snagu tog zakona, a štose, naveo je, nijedogodilo, Sabor razmotriti mogućnost njegova stavljanja izvan snage.

Također, istaknuo je, Sabor se hitno mora očitovati i o situaciji u vezi s privatizacijom Sunčanog Hvara.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

´Ne želim prejuducirati ničiju krivnju ni odgovornost za nastalo stanje, ali Sabor po tom pitanju mora hitno donijeti neki zaključak´, rekao je Kontić.

Pozvao je Tomčića da ne prekida sjednicu sve dok se ta pitanja ne rasprave i da u Sabor pozove predstavnika Vlade koji bi podnio izvješće o tim pitanjima.

Predsjednik Sabora uzvratio je da ne može sastaviti prijedlog dopune dnevnog reda bez prikladnog materijala, te pozvao Klub HSLS-a da sastavi početni materijal, jer se Vladin materijal o Sunčanom Hvaru i NE Krško još izrađuje.

Sabor je nastavio današnju sjednicu raspravom o Konačnom prijedlogu zakona o HRT-u.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara