HSLS ulazi u koaliciju s HDZ-om

VELIKO vijeće Hrvatske socijalnoliberalne stranke danas je, sa samo jednim glasom protiv, odlučilo da ta stranka uđe u poslijeizbornu koaliciju s HDZ-om, te je Malom vijeću HSLS-a dalo preporuke o vođenju razgovora s HDZ-om, priopćio je HSLS.

Kako se doznaje u stranci, u stanci sjednice Veliko vijeće preporučilo je vodstvu stranke da od Ive Sanadera, kao mandatara, zatraži jedno jako ministarstvo - gospodarstva ili obnove i razvitka. No, HSLS je spreman prihvatiti i druge HDZ-ove prijedloge.

Sadašnje vodstvo HSLS-a utvrdit će tijekom pregovora tko će biti HSLS-ov ministar, a o drugim mjestima u izvršnoj vlasti odlučit će novo vodstvo nakon Izbornog sabora stranke 17. siječnja, doznaje se također u stranci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Veliko vijeće HSLS-a prihvatilo je na zatvorenoj sjednici i izvješće predsjednika stranke Dražena Budiše o radu stranke između dviju sjednica Velikog vijeća, koje je uključivalo i njegovo izvješće o proteklim izborima.

Predsjednik stranke Dražen Budiša, kako se doznaje, priznao je odgovornost za loš izborni rezultat HSLS-a, a i ostali članovi stranačkog vodstva priznali su da su pridonijeli izbornom porazu.

Budišino političko izvješće jednoglasno je prihvaćeno nakon petosatne rasprave, koja je, kako ocjenjuju neki sudionici sjednice, bila prilično burna.

Sjednica Velikog vijeća HSLS-a nastavit će se i nakon stanke, a trebalo bi se razgovarati o pripremama za Izborni sabor stranke.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara