HSP AS: "Svaki hrvatski dom ima sliku Stepinca, Srbija smišljeno vrijeđa hrvatsko nacionalno biće"

HSP AS: "Svaki hrvatski dom ima sliku Stepinca, Srbija smišljeno vrijeđa hrvatsko nacionalno biće"

Foto: FAH

HSP DR. ANTE STARČEVIĆ burno je reagirao na priopćenje Ministarstva vanjskih poslova Srbije u kojem je Alojzije Stepinac okvalificiran kao ratni zločinac.

Poslali su priopćenje u kojem optužuju Srbiju za "smišljeno vrijeđanje hrvatskog nacionalnog bića".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predstavnici vlasti Republike Srbije ponovno su na najbrutalniji način uvrijedili cjelokupan hrvatski narod izravno nazvavši blaženog kardinala Alojzija Stepinca ratnim zločincem. Za HSP AS ova će konstatacija uvijek biti čin provokacije i negiranja povijesnih događaja, ali i unaprijed smišljenog vrijeđanja hrvatskog nacionalnog bića s obzirom kako gotovo svaki hrvatski dom ima sliku blaženog Alojzija Stepinca, a svi vjernici ga jednako tako nose u srcu i u njemu nalaze utjehu, snagu, potporu i vjeru", poručili su iz HSP-a Ante Starčević.

"HSP AS nikada neće pristati na ovakvu retoriku koja dolazi od strane službene srbijanske politike te iste velike mislioce srbijanske politike ovim putem upozoravamoda se suzdrže od vrijeđanja nacionalnih osjeća naroda kojem su u ne tako davnoj prošlosti njihovi mentori nanijeli neizbrisive rane! Ovakve stavove uvijek ćemožestoko osuđivati ne pristajući na tezu da „ako deset puta ponovite laž, ona postaje
istina!", stoji u prioćenju koje potpisuje predsjednik stranke Ivan Tepeš.

Podsjetimo, Srbija je povukla veleposlanika u Bruxellesu jer ih nije upozorio da se u Europskom parlamentu održava izložba o Stepincu kojeg su prije nazvali ustaškim vikarom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara