HSP: Kada uđemo u Europu, hrvatske vlasti hapsit će branitelje po nalogu srpskih sudova

HSP: Kada uđemo u Europu, hrvatske vlasti hapsit će branitelje po nalogu srpskih sudova

Foto: Ronald Goršić / Cropix

DANIJEL SRB, predsjednik HSP-a, u Splitu je na predstavljanju liste za 10. izbornu jedinicu, osuo drvlje i kamenje na pasivnu hrvatsku vlast. Vrlo je jasno istaknuo što nas čeka kada uđemo u Europu.

HDZ-ova kamilica deklaracija

"Ne možemo zažmiriti na optužnice iz Beograda. Dok su se svi pravili ludi, mi smo upozoravali na postupke koji se vode u Beogradu. Srbija ovim postupcima želi osnažiti međunarodnu poziciju u odnosu na žrtve njihove agresije. Mi smo prepoznali tu politiku, no ministri pravosuđa Šimonović i Bošnjaković potpisali su sporazume koji su uspostavili pravnu ingerenciju srpskih sudova za događaje koji su se zbili u Hrvatskoj. Napravljena je velika šteta. Ulaskom u EU u Hrvatskoj počinje vrijediti europski uhidbeni nalog, što znači da će hrvatske vlasti hapsiti branitelje zbog srpskih sudova", istaknuo je Srb, podsjetivši kako je dužnosnik Ministarstva pravosuđa biran iz redova SDSS-a zatajio ministru Bošnjakoviću da su optužnice stigle. 

Predsjednik HSP-a najavio je kako će za koji dan stranka donijeti svoju deklaraciju o optužnicama i postupcima koji se protiv branitelja u Srbiji vode. "Ova HDZ-ova, to je jedna kamilica deklaracija, strašljivi pokušaj da se progovori. Mi ćemo ići sa svojom deklaracijom koja neće izlaziti iz okvira političke prihvatljivosti", kazao je Srb. Tvrdi da će HSP biti iznenađenje izbora i da će sigurno imati najmanje četiri zastupnika, koliko im zasada daju ankete. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Saboru je nedostajao HSP"

Listu u 10. izbornoj jedinici predvodi Ivan Protrka, šef Splitsko-dalmatinskog HSP-a. "Nakon katastrofe 2007. godine kada iz ove izborne jedinice nije prošao nijedan kandidat, okupili smo se da HSP vratimo na mjesto kojemu pripada. Vidjelo se ove posljednje četiri godine u Saboru da nedostaje HSP. Zato neka birači kažu ne HDZ-u, koji je 20 godina uništavao Hrvatsku", pozvao je Protrka.

"Novi vjetrovi u HSP-u"

"U HSP-u su od 2009. godine počeli puhati novi vjetrovi. Vratili smo se pravaštvu, dosljednosti i poštenju. Govorili smo istinu, borili se pošteno, uvjeren sam da će građani prepoznati naše napore u stvaranju boljeg i poštenijeg društva, u kojem se većina građana Hrvatske neće pribojavati hoće li sutra ostati bez posla i kako će sebi i obitelji osigurati egzistenciju", kazao je drugi s liste, šef splitskog HSP-a Hrvoje Tomasović.

HSP u trku za Sabor ulazi s velikim ambicijama. Potpuna propast HDZ-a pruža im priliku da možda i ponove veliki uspjeh iz 2003. godine kada su u Saboru imali osam zastupnika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara