HSP: Objavljivanje liste branitelja skretanje pozornosti

KANDIDATI HSP-a u VI. izbornoj jedinici i tajnik sisačkomoslavačkog Županijskog vijeća te stranke Željko Kardaš danas je u Sisku izjavio da je "objavljivanje liste hrvatskih branitelja koji su od Ministarstva branitelja dobili stanove ili ostvarili druga prava, pokušaj skretanja pozornosti javnosti s lažnih obećanja vladajuće koalicije, a s ciljem daljnje kriminalizacije Domovinskog rata i nepoštivanja Deklaracije o Domovinskom ratu"

Kardaš, koji je predsjednik Županijske udruge hrvatskih dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, na tiskovnoj konferenicji HSP-a postavio je pitanje "zašto ministar Ivica Pančić i Ministarstvo u protekle četiri godine nisu javno objavili popis lažnih invalida, onih koji su od Ministarstva nezakonito dobili stanove, kredite ili invalidnine i zašto nisu pokrenuli kaznene postupke protiv onih koji su kršili zakone".

HSP je izjavu Vesne Pusić da bi "odlazak s vlasti sadašnje koalicije bio ravan veleizdaji", ocijenio "sramotnom" i "skandaloznom". Kardaš je u ime HSP-a ocijenio da je "izjava Vesne Pusić ozbiljna prijetnja demokraciji i posljedica straha da građani na izborima ne izdaju nju i njezinu stranku" jer je, po njemu, "ona izdala Hrvatsku kada je rekla da je Hrvatska stvorena na zločinu, da je Hrvatska bila agresor u BiH, te u mnogim drugim slučajevima netolerancije i neuvažavanja nacionalnih interesa".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Glavnog stana HSP-a i prvi na listi HSP-a u VI. izbornoj jedinici Velimir Kvesić iznio je da će predizborna kampanja te stranke biti pozitivna i uljuđenija u odnosu na dosad održane skupove stranaka. Kampanja HSP-a u VI. izbornoj jedinici počet će 10. studenoga u Sisku, središnji skup u toj izbornoj jedinici bit će 16. studenoga u dvorani "Globus" na Zagrebačkom velesajmu, a završni 21. studenoga u Petrinji. Na listi HSP-a u VI. izbornoj jedinici osam je kandidata iz Sisačko-moslavačke županije, dok je šest kandidata sa zagrebačkog područja. Prvi na listi je Velimir Kvesić, drugi je bivši gradonačelnik Petrinje i predsjednik sisačko-moslavačkog Županijskog vijeća stranke Pejo Trgovčević, treći je Ferdo Grizelj iz Zagreba, dok je četvrti Željko Soldo iz Kutine. U VI. izbornoj jedinici HSP, prema Kvesićevim riječima, očekuje dva saborska mandata.

(Hina) malj vkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara