HSP podnio kaznenu prijavu protiv Beljaka zbog njegove objave na Twitteru

HSP podnio kaznenu prijavu protiv Beljaka zbog njegove objave na Twitteru
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

HRVATSKA stranka prava (HSP) podnijela je kaznenu prijavu protiv predsjednika Hrvatske seljačke stranke (HSS) Krešimira Beljaka zbog objave na Twitteru iz koje se moglo zaključiti da podržava politička ubojstva.

>> Beljak o udbaškim ubojstvima: "Preko sto? Očito nedovoljno"

HSP poziva ponovno DORH da po tom pitanju ubrza sve radnje i pod hitno uputi u sabor zahtjev za ukidanje zastupničkog imuniteta Beljaku kako bi se mogle provesti sve zakonima predviđene radnje, priopćio je u petak HSP.

Tvrde da je objava diskriminirajuća i opasna

"Radi se o objavi koja je unijela nemir u javni prostor, objavi koja je skandalozna, ničim utemeljena, povijesno netočna, diskriminirajuća i opasna, preko koje HSP sigurno neće prijeći, jer nedopustivo je da osoba koja nešto ovako izjavi, odnosno napiše može biti zastupnik u Hrvatskom saboru i gradonačelnik jednog grada", navodi se u priopćenju.

HSP je reagirao na Beljakovu objavu na Twitteru u kojoj je napisao: “Preko 100?? Očigledno nedovoljno. Vidjeli smo tko je radio sranja i tko je uzrokovao ratove od ’91. do ’99. Fašisti u bivšoj Jugoslaviji i drugim zemljama koji su nažalost pobjegli Udbi.”

Navode da će biti zanimljivo vidjeti kako će se o eventualnom ukidanju saborskog imuniteta očitovati Beljakovi koalicijski partneri i hoće li braniti neobranjivo. Zanimljivo će biti i tko će nazočiti u sabornici kada se bude glasovalo o ukidanju imuniteta.

Nedopustivo je relativiziranje zločina Udbe i svih ostalih tajnih policija bivše Jugoslavije, kao što je nedopustivo i relativiziranje uzroka i posljedica Domovinskog rata, poručuju iz HSP-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara