hsp: u izbornoj godini vlada ne treba odlučivati o privatizaciji hep-a i ine

Predsjednik Hrvatske stranke prava (HSP) Anto Đapić danas je na konferenciji za novinare u Karlovcu rekao kako smatra da je s jučerašnjim donošenjem i stupanjem na snagu izbornog zakona već danas počela izborna kampanja te da bi stoga Vlada trebala "staviti na led" privatizaciju HEPa i Ine. L

U izbornoj godini, drži Đapić, Vlada nema legitimitet privatizirati glavne gospodarske sustave HEP i Ine, niti nastaviti započeti model preustroja Hrvatske vojske, jer se stranke parlamentarne većine ne mogu time, po Đapićevu mišjenju, kvalitetno baviti.

Đapić je najavio da će njegova stranka na parlamentarne izbore izaći samostalno. Smatra da u sedam izbornih jedinica ima "siguran ulaz u parlament".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podsjetio je da HSP priprema svoje prijedloge zakona o obrani i državnoj upravi, a budući da je već u proceduri prijedlog zakona o hrvatskim braniteljima, HSP će u ponedjeljak upravo u Karlovcu na okruglom stolu predstaviti javnosti svoj prijedlog zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, rekao je.

HSP će, rekao je, među ostalim, Đapić, ustrajati da državno odvjetništvo objavi detaljno izvješće komu je oprošteno i za koja kažnjiva djela i zločine, jer, kako je rekao, neprihvatljivo je da se oni koji su palili kuće i silovali skrivaju iza Zakona o općem oprostu.

(Hina) vh jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara