Marijana Petir izbačena iz HSS-a

Marijana Petir izbačena iz HSS-a

Foto: Hina

MARIJANA PETIR danas je izbačena iz Hrvatske seljačke stranke. Potvrdio je to za Novu TV šef HSS-a Krešimir Beljak.

>> Oglasila se izbačena Marijana Petir, žestoko je napala Beljaka

"Ljudi koji su radili nemire u stranci, koji su radili štetu stranci dugi niz mjeseci, koji su organizirali prosvjede, koji su plaćali portale koje kontroliraju druge stranke više nisu u HSS-u i jako sam sretan zbog toga. Oni nisu nikad ni pripadali HSS-u i ne bih previše vremena i riječi trošio na njih", rekao je Beljak.

Naime, predsjedništvo HSS-a je na sjednici odlučivalo o isključenju iz stranke petero suspendiranih, među kojima je i europarlamentarka Marijana Petir, zbog čega je prosvjedovalo 30-ak nezadovoljnih bivših i sadašnjih HSS-ovaca i simpatizera koji su se okupili ispred središnjice stranke i ureda Petir u Zvonimirovoj ulici.

Četvero izbačenih, Katanović dobio opomenu

Predsjedništvo HSS-a isključilo je Marijanu Petir iz stranke jer nije poštovala odluku Glavnog odbora da na prošle parlamentarne izbore HSS izađe s Narodnom koalicijom (SDP, HNS, HSS i HSU).

Osim Petir, isključeni su i Marijana Fabić-Rusak, Momir Karin i Damir Lukač, a Tomislav Katanović dobio je opomenu jer je pismom izrazio žaljenje zbog nekih postupaka koje je napravio u kampanji za prošle parlamentarne izbore.

Odluka je bila očekivana

Beljak je rekao da je odluka o isključenju očekivana nakon štete koju su bivši članovi stranke radili HSS-u.

Predsjedništvo je, kaže, donijelo takvu odluku poštujući stajalište Komisije za provođenje postupka - a to je isključenje četiri člana i opomena jednome članu.

Katanović se ispričao za svoje postupke

Objasnio je da je Tomislav Katanović dobio opomenu zato što je uputio pismo u kojem se ispričao za svoje postupke i rekao da mu je žao.

"Da su to napravili i ostali, dobili bi istu sankciju, odnosno samo opomenu", istaknuo je Beljak.

Sve četvero danas isključenih iz HSS-a imaju pravo žalbe Glavnom odboru stranke. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara