HSS osnovao regionalnu organizaciju "Središnja Hrvatska"

HRVATSKA seljačka stranka (HSS) danas je osnovala regionalnu organizaciju ´Središnja Hrvatska´, koja obuhvaća grad Zagreb te Zagrebačku, Krapinsko-zagorsku, Sisačko-moslavačku i Karlovačku županiju.

Riječ je o HSS-ovoj provedbi ustroja stranke - da osim županijskih stranka ima i regionalne organizacije kao svoj koordinacijski oblik, rečeno je na konferenciji za novinare. HSS je na temelju novog Statuta iz prosinca prošle godine ustrojio stranku u pet regionalnih organizacija. Osim ´Središnje Hrvatske´ to su ´Sjeverozapadna Hrvatska´, ´Zapadna´, ´Slavonija´ i ´Dalmacija´.

Regionalnim oblikom organizacije HSS se decentralizira i bolje povezuje bazu i vrh stranke i obratno, rečeno je novinarima.

Od svih regionalnih organizacija ´Središnja Hrvatska´ je najjača s obzirom na broj članova i rezultate na prošlim parlamentarnim izborima, rekao je predsjednik te organizacije Božidar Pankretić. Naveo je da je sada ključan gospodarski razvoj toga područja.

Pankretić se osvrnuo i na HSS-ov izborni zakon koji je stranka uputila u saborsku proceduru. Riječ je o mješovitom izbornom sustavu, u kojem je Hrvatska podijeljena u 65 izbornih jedinica koji će omogućiti da svatko bira svog zastupnika kojega želi, odnosno da građani znaju tko im je zastupnik.

Predsjednica Regionalne organizacije Sisačko-moslavačke županije saborska zastupnica Marijana Petir rekla je da HSS u mladim ljudima vidi nositelje budućeg razvoja. Dodala je da mladi tvore 10 a žene 20 posto ukupna članstva.

Na novinarski upit da komentira sadašnje stanje u sisačkoj Željezari, Petir je poručila ruskom kupcu Mečelju da poštuje dogovoreno te da zajamči isplatu šest plaća radnicima ako ode iz Željezare.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara