HSS sutra bira novo vodstvo

VIŠE od tisuću izaslanika sutra će na Glavnoj izbornoj skupštini Hrvatske seljačke stranke (HSS) izabrati novo stranačko vodstvo s kojim će HSS izići na sljedeće parlamentarne izbore i 22. prosinca 2004. proslaviti 100. obljetnicu te stranke.

No, i prije sutrašnjih izbora, sigurno je da u sadašnjemu HSS-ovu vrhu neće biti većih promjena. Naime, za vodeće stranačke dužnosti kandidirani su već iskušani HSS-ovci, a osim za osam članova Predsjedništva, za sva je mjesta u vrhu te stranke ponuđen samo po jedan kandidat.

Jedini kandidat za predsjednika HSS-a jest sadašnji predsjednik te stranke Zlatko Tomčić.

Kandidati za potpredsjednike su Ljubica Lalić, Luka Trconić i Petar Jurušić.

Za HSS-ove regionalne predsjednike Glavni odbor i Predsjedništvo stranke kandidirali su Božidara Pankretića (središnja Hrvatska), Josipa Friščića (sjeverozapadna Hrvatska), Antu Simonića (zapadna Hrvatska), Željka Peceka (Slavonija) i Antu Markova (Dalmacija).

Jedini HSS-ovac koji se odlučio kandidirati prikupljanjem 50 potpisa je Darko Grivičić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Čelnik Hrvatskoga seljačkog saveza Darko Grivičić natjecat će se za mjesto u Predsjedništvu HSS-a, gdje su stranačka tijela kandidirala osmoricu kandidata, koliko ih se i bira - Ivana Kolara, Zvonimira Sabatija, Luku Roića, Slavka Kokovića, Marinka Filipovića, Danijela Ropuša, Pavu Šarčevića i Nikolu Šafera.

O predloženim kandidatima Glavna skupština HSS-a odlučuje većinom glasova nazočnih. Konkretno, ako se potvrdi nazočnost tisuću izaslanika, da bi bili izabrani, kandidati moraju dobiti 501 glas, doznaje se od sadašnjega glavnog tajnika i kandidata za tu dužnost Stanka Grčića.

Stranačkim će kolegama o trenutačnom stanju u HSS-u na sutrašnjoj Glavnoj izbornoj skupštini te stranke uvodno više govoriti njezin predsjednik Zlatko Tomčić.

Skupština će za drugoga počasnog predsjednika (prvi je Josip Torbar) proglasiti Stjepana Radića, unuka osnivača HSS-a.

Osim više od tisuću izaslanika, na HSS-ovoj se skupštini očekuje i 300-tinjak gostiju iz HSS-ovih organizacija te stotinjak uzvanika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara