HSS-ovac prijavljuje Šeksa zbog "predizbornih turneja" po Slavoniji

HSS-ovac prijavljuje Šeksa zbog "predizbornih turneja" po Slavoniji

DEVEDESET posto članaka na portalu Sabora o aktivnostima predsjednika Vladimira Šeksa su obilasci njegove izborne jedinice, koji nemaju veze s njegovom funkcijom, kaže HSS-ovac Željko Pecek koji je zbog toga Šeksa odlučio prijaviti Državnom izbornom povjerenstvu.

"Razlog je tomu što kampanja nije počela, on bi prvi trebao poštivati Izborni zakon", obrazlaže Pecek, svoju prijavu DIP-u koja će sljedećih dana ondje stići na razmatranje.

HSS-ov kandidat u istoj jedinici, kaže da je u redu ako ministar prometa otvara autocestu, i ako ministrica obitelji otvara staračke domove, no smatra da je ono što radi predsjednik Sabora predizborna kampanja puna idiličnih govora.

"On već godinu dana otvara poduzetničke zone, uručuje ključeve stanova u svojoj izbornoj jedinici, što nema veze s njegovom funkcijom. A cijelo to vrijeme koristi državni auto i tjelohranitelje", kaže Pecek. Ne bi mu smetalo da se pozabavi Slavonijom unutar svoje funkcije, kaže HSS-ovac, dapače.

"Smeta mi što svojim govorima stvara umjetnu idilu, a ima alate kojima bi mogao pomoći Slavoniji. Kao predsjednik Sabora mogao je učiniti nešto po pitanju navodnjavanja Slavonije, mogao se osigurati novac za štetu od suše, učiniti nešto po tom pitanju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HITROREZ se koristi jedino u reklami

Pecek tvrdi kako Vlada također koristi svoje reklame da bi se hvalila uspjesima, umjesto da novcem kojim raspolaže uputi građane kako da na najbolji način iskoriste državne poticaje i programe. "Hitrorez se, na primjer, ne provodi nigdje osim u reklamnoj kampanji", kaže bivši ministar obrta, malog i srednjeg poduzetništva.

Upitan za komentar prijedloga Ministarstva poljoprivrede o uvođenju izvozne carine na kukuruz, kojom Vlada pokušava kontrolirati cijene te kulture, kako je zbog suše ne bi ponestalo, pa bi bili prisiljeni uvoziti skupi kukuruz.

"Problemu podizanja cijena kukuruza moglo se prići kroz robne zalihe, kao i rasta cijene pšenice. Smiješno je da od seljaka država otkupljuje poljoprivredne kulture po niskim cijenama, a onda kada im cijena naraste i kada napokon može zaraditi na uzgoju, Vlada postavi ograničenja za njihov izvoz", kaže HSS-ovac.

A.B.
Foto: H.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara