HSU - stranka deklariranih političkih prostitutki

INTERVJU koji je predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika, Vladimir Jordan, dao riječkom Novom listu, potvrdio je da je njegova stranka obična nakupina političkih prostitutki, koji bi koalirala i s crnim vragom ako bi im to omogućilo dolazak na vlast.

Najnoviji primjer političkog prostituiranja dolazi iz Osijeka, gdje je zahvaljujući HSU-ovom kvaziodmetniku Ivanu Bernatoviću novi osječki gradonačelnik postao "mjerač visine kukuruza" i lažni magistar Anto Đapić, čiji je HSP zajedno s Glavaševim "Slavonskim saborom" tako osvojio vlast u gradi na Dravi.

Povodom tog, najnovijeg primjera nedosljednosti HSU-a, novinar Novog lista je razgovarao s Vladimirom Jordanom, koji je, gle čuda, ustvrdio kako se "nikad nijedna stranka u medijima nije napadala kao HSU".

Jordan je kazao kako je konstituirajuća sjednica osječke Gradske skupštine za njega "veliko iznenađenje". Bernatović je navodno glasao za Đapića i Glavaša suprotno stranačkom naputku, a Jordanova izjava, prema kojoj stranka ne može stupiti u kontakt s Bernatovićem i zatražiti objašnjenje, jednostavno fascinira.

Politički promiskuitet HSU-a vidljiv je i u Splitu; u drugom najvećem hrvatskom gradu dva se vijećnika HSU-a spremaju podržati HDZ, iako su dosad podržavali SDP. Upitan da prokomentira događaje u Splitu, Jordan je ingeniozno odgovorio: "Ne znam što se događa u Splitu".

Na novinarsku tvrdnju da HSU djeluje kao potpuno nepouzdan koalicijski partner, Jordan je posve neuvjerljivo odgovorio riječima: "Pouzdani smo, ovo su samo iskoraci".

Jordan tvrdi da ima županija i gradova u kojima su vijećnici HSU-a u oporbi, ali naravno, ne može navesti nijedan primjer jer "nema kompletne podatke". Zašto nas to ne čudi?

Potkraj intervjua Jordan je u potpunosti razotkrio "političko usmjerenje" HSU-a - dolazak na vlast pod svaku cijenu. Predsjednik stranke umirovljenika je tako na pitanje "Znači, svaka vam je stranka dobra samo da možete biti u vlasti?" eksplicitno odgovorio: "Tako je."

Tako je, zahvaljujući činjenici da su HSU-ovi političari mijenjaju partnere brže nego što prostitutka mijenja svoje klijente, bivši ministar vanjskih poslova Miomir Žužul "preživio" glasanje o nepovjerenju u Saboru, a gradonačelnik Osijeka postao je osvjedočeni prepisivač magisterija, koji se do prije par godina otvoreno divio ustaškom poglavniku i pozdravljao istomišljenike nacističkim pozdravom.

N.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara